Årsaker til overdreven motorstøy fra gravemaskinen

https://www.gookma.com/hydraulic-excavator/

Som et tungt mekanisk utstyr har støyproblemet med gravemaskiner alltid vært et av de varme problemene ved bruken sammenlignet med annet mekanisk utstyr.Spesielt hvis motorstøyen til gravemaskinen er for høy, vil det ikke bare påvirke gravemaskinens arbeidseffektivitet, men også forstyrre menneskene, og det er også en advarsel om motorsvikt.  

 

Grunner:

1. Motorens inntaksrør er ikke rent. Under den tekniske driften av gravemaskinen er motorens inntaksrør ofte blokkert av støv, sand, jord og andre urenheter.Føre til blokkert luftstrøm, øke motorbelastningen, støy og til og med forårsake sikkerhetsrisiko.

2. Dårlig tetting av motorsylinderblokken eller slitasje på sylinderforingen.I gravemaskinens motor er sylinderblokken og sylinderforingen svært viktige deler, som direkte påvirker driftseffektiviteten og stabiliteten til motoren.Hvis sylinderblokken ikke er godt forseglet eller sylinderforingen er overdreven slitt, vil det føre til at motoreffekten synker, at trykket i sylinderen blir for høyt og at eksosstøyen øker.

3. Når synkronisatoren er skadet eller girgapet er for stort, vil motoren ikke fungere jevnt, noe som vil føre til mange problemer for normal drift av maskinen, for eksempel ustabil hastighet og girstøy.

4. Motoroljen er utilstrekkelig eller oljerenheten er ikke høy.Motorolje er et viktig smøremiddel som spiller en uerstattelig rolle i normal drift og vedlikehold av motoren.Hvis motoroljen er utilstrekkelig eller renheten ikke er høy, vil det forårsake alvorlig skade og svikt på motoren, noe som resulterer i redusert smøreytelse og friksjonsstøy.  

 

Løsninger:

1. Rengjør motorens inntaksrør regelmessig, velg riktig rengjøringsverktøy.Vanligvis kan bruke kjemiske rengjøringsmidler, høytrykksvannpistol, demonteringsrengjøring og andre metoder for å rengjøre.Det må rengjøres omtrent hver 500. time for å sikre jevn flyt av motorinntaksrøret.

2. Årsakene til dårlig sylinderforsegling kan inkludere sylinderslitasje eller deformasjon, aldring eller skadede sylinderpakninger osv. For å oppdage og reparere disse problemene må vi gjennomføre en kompresjonstest for å avgjøre om det er et trykklekkasjeproblem, og bruk deretter en kvern for å jevne ut sylinderoverflaten eller bytte ut pakningen;sylinderforingsslitasje kan skyldes lange perioder med høy temperaturdrift som resulterer i utilstrekkelig smøring eller urenheter i årsaken.Den beste løsningen på dette punktet er å erstatte sylinderforingen med en helt ny og redusere overopphetingen av motoren så mye som mulig.

3. De vanlige løsningene for skade på motorsynkronisering eller overdreven girklaring inkluderer utskifting av defekte deler, justering av girklaring og styrking av vedlikeholds- og reparasjonstiltak.Det krever også hyppig testing og vedlikehold for å sikre stabil drift av motordeler og forbedre påliteligheten og sikkerheten til maskinen.

4. Skift motoroljen regelmessig og hold dens renhet.For å sikre motorens sikkerhet og lang levetid, er det nødvendig å alltid være oppmerksom på bruken av olje.Under daglig bruk er det nødvendig å regelmessig kontrollere kvaliteten og kvantiteten av oljen, opprettholde dens tilstrekkelighet og renslighet og erstatte den i tide.    

 

Merknader:

1. Før alle reparasjons- og vedlikeholdsoperasjoner er det nødvendig å koble fra motorstrømmen og stoppe motoren.  

2. Under drift er det nødvendig å forhindre at væsker som olje og vann kommer inn i motoren.  

3.Ved reparasjon og utskifting er det nødvendig å sjekke om tilbehøret oppfyller standardene for å sikre kvaliteten og sikkerheten til arbeidet.

 

Gookma Technology Industry Company Limiteder en høyteknologisk bedrift og en ledende produsent avGravemaskin, betongblander, betongpumpe ogroterende boreriggi Kina.

Du er velkommen tilkontaktGookmafor nærmere forespørsel!

 


Innleggstid: 12. mai 2023